Vrouwen doen het gewoon

– Column-

Ik had het niet voorzien. Al veel overbodige spullen had ik het huis uit gedaan, maar toch kroop ik weer door alle hoeken op zoek naar wat weg kon.

Daarbij was voor mij niet de vraag of ik ergens nog ooit iets mee zou kunnen doen. Want dat is met bijna alles. De vraag is of die kans reëel is.

Nou, dat leverde weer tientallen grote en kleine spullen op. Deze keer deed ik ze niet naar de kringloop, maar zette ik ze op de voor mij nieuwe weggeefsite van de buurt. Met verrassende gevolgen.  

Mannendingen

Omdat ik veel gereedschap in de aanbieding had (hamer, modulairtang, zagen e.d.) en autospullen (ruitenwissers, startkabels) en bouwdingen (plafondrozet, stopcontacten, rubberen tegels) verwachtte ik vooral reacties van mannen.

Maar… welgeteld één man reageerde. En tientallen vrouwen.

Zijn de mannen in klusstaking en moeten de vrouwen dat nu in hun eentje doen? Of is er iets anders aan de hand?

Vrouwen doen

Waarschijnlijk iets anders, want op die weggeefpagina blijken voornamelijk vrouwen te zitten. Net als op alle andere weggeefsites die ik inmiddels heb bekeken.

Komt dat doordat vrouwen zo graag iets voor niks krijgen? Nee, want zij zijn het ook die op de sites bijna alle spullen weggeven.

Bovendien: ook de Facebookpagina ikwilverduurzamen wordt voor meer dan tachtig procent door vrouwen gevolgd.

De conclusie lijkt dan ook onontkoombaar: mannen praten misschien (soms) veel over verduurzamen, maar vrouwen doen het gewoon.

Frank Geene

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, achtergronden en analyses? Vul dan hieronder je naam en e-mail-adres in. Je kunt je elk moment weer afmelden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*