We zijn in ons land met ons allen milieuvriendelijker gaan eten.

Afgelopen 2,5 jaar zijn we namelijk 9 procent minder rund- en varkensvlees gaan eten. Die behoren tot het minst milieuvriendelijke voedsel.

Tegelijkertijd zijn we samen maar liefst 51% méér eiwitrijke producten gaan eten als soja- en groenteburgers, noten, tempé, tahoe, Quorn en peulvruchten.

Het meest milieu- en klimaatvriendelijk voedsel waarin veel eiwitten zitten, wordt dus steeds populairder. Het minst vriendelijke, rundvlees, minder populair.

Het qua milieu en klimaat minst onvriendelijke vlees, kip, weet zich te handhaven.

Steeds meer vleeseters zijn dus (vaker) vegetarisch gaan eten of meer kip in plaats van rund.

Vleeseters die om het welzijn van dieren geven, kunnen overigens steeds gemakkelijker vlees kopen met een een keurmerk  zoals EKO, Demeter en Beter Leven.