Het college van B&W van Eindhoven vindt dat zijn stad niet hard genoeg vergroent. Daarom wil het onder leiding van wethouder verduurzaming Jan van der Meer (GroenLinks) actie.

Stoeptegels eruit, groen erin. Beplanten van stenen of betonnen daken. Of de regenpijp afkoppelen van het riool. Eindhoven trekt voor het subsidiëren hiervan dit jaar 250.000 euro uit.

Per verwijderde vierkante meter stoeptegel krijgt een Eindhovenaar 5 euro. Een daktuin levert per vierkante meter 25 euro subsidie op.

En een speciale regenton 10 euro per vierkante meter oppervlakte van het dak waaronder de ton komt te staan.

Er zijn wel maxima: 2.500 euro voor de subsidieaanvraag voor het verwijderen van stoeptegels, 10.000 voor regentonnen en 25.000 voor daktuinen.

Wat doet jouw gemeente om vergroening te bevorderen?

2 Comments

  1. In Eindhoven dichterbij staat deze week een artikel over subsidieaanvraag. Het gaat dan over eigenaren van een minimaal 5 jaar oude woning. Maar wat als je een huurhuis aangeboden krijgt die nagenoeg volledig betegeld is? En wat als je 68 jaar bent met rugklachten en steunkouen moet dragen vanwege opgezwollen voeten.
    Kan er dan een bedrijf, zoals bijvoorbeeld de Ergon ingeschakeld worden die de tegels en het gele zand eronder verwijderd, i,p,v. een geldelijke vergoeding? m

  2. In Eindhoven dichterbij staat deze week een artikel over subsidieaanvraag. Het gaat dan over eigenaren van een minimaal 5 jaar oude woning. Maar wat als je een huurhuis aangeboden krijgt die nagenoeg volledig betegeld is? En wat als je 68 jaar bent met rugklachten en steunkousen moet dragen vanwege opgezwollen voeten.
    Kan er dan een bedrijf, zoals bijvoorbeeld de Ergon ingeschakeld worden die de tegels en het gele zand eronder verwijderd, i,p,v. een geldelijke vergoeding?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*