Groen rijden

Vliegen is erg vervuilend, dat is bekend. Lopen en fietsen zijn dat het minste, en ze zijn nog gezond ook. Voor langere afstanden zijn ze echter geen alternatief. Meestal is de keuze de auto of het openbaar vervoer.

Auto rijden kan de meest logische keuze zijn wanneer jouw reisdoel moeilijk met het openbaar vervoer is te bereiken. Of wanneer jij ver van de bus en trein af woont.

Auto rijden kan echter ook een gewoonte zijn. Is autorijden zó’n ingeslepen gewoonte voor jou, dat je voor elk klein stukje je auto pakt? Dan ben je niet de enige.

Maar je kunt het als een voordeel zien. Je kunt namelijk gemakkelijk een fikse duurzaamheidswinst halen. Gewoon, door je steeds af te vragen of lopen, fietsen of treinen of bussen ook niet kan.

Misschien zijn bus en trein gevoelsmatig geen reële opties voor je, zelfs niet als ze sneller en goedkoper zijn. Wees dan toch een keer moedig! En stap de trein of bus in, en laat je rijden. Dat kost niet altijd extra tijd. Soms is het zelfs sneller, zeker wanneer de files hardnekkig zijn.

Ook een voordeel: je kunt in bus en zeker trein lezen en werken. Voor een vergelijking met de auto kun je die tijd van je bruto reistijd aftrekken.

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, achtergronden en analyses? Vul dan hieronder je naam en e-mail-adres in. Je kunt je elk moment weer afmelden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*