Het nieuwe vredessymbool?

Symbool extinsion rebellion

Wordt het extinction rebellionsymbool de opvolger van het vredessymbool? Het heeft de vorm van een zandloper in een cirkel.

Het symboliseert de weinige tijd die we als mensheid nog hebben om het uitsterven (extinction) van heel veel diersoorten en mogelijk de mens zelf te voorkómen.

Het logo is ontworpen door een anonieme Oost-Londense vormgever die bekend staat als ‘ESP’.

De in 2018 ontstane Extinction Rebellionbeweging (XR) gebruikt het inmiddels als haar logo. De beweging zet zich zich fanatiek in voor natuur en milieu (biodiversiteit) en het klimaat.

Ze vraagt met vreedzame burgerlijke-ongehoorzaamheidsacties aandacht voor natuur, milieu en klimaat, zoals de blokkade van wegen en bruggen.

Tot de meest spectaculaire behoorde die van de elf actievoerders die zich vorig jaar uitkleedden in het Britse lagerhuis tijdens een van de debatten over de Brexit.

De Nederlandse tak heeft tot nu toe acties gevoerd in onder meer Hoog Catharijne, Groningen, Amersfoort, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De Belgische onder meer in Brussel (uiteraard).

Banksy

Het beeldmerk is inmiddels ook al gebruikt door de straatkunstenaar Banksy (van het zichzelf in slierten snijdende schilderij).

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, achtergronden en analyses? Vul dan hieronder je naam en e-mail-adres in. Je kunt je elk moment weer afmelden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*