Arnhem gaat 10% van het asfalt vervangen door groen

De gemeente Arnhem gaat tien procent van het asfalt en andere bestrating in de stad wegslopen en vervangen door groen. Daarnaast wil ze méér schaduwrijke wandelroutes en koelteplekken creëren.

Hoofdreden zijn de klimaatveranderingen die we nu al waarnemen: méér hitte en heftigere stortbuien. Wanneer verharding door groen wordt vervangen, kan het water gemakkelijker snel de grond in zakken. 

Arnhem behoort met haar klimaatadaptiebeleid in ons land tot de koplopers, als het al niet nummer 1 is.

Een van de redenen hiervoor is dat de stad ten noorden van de Rijn hoofdzakelijk heuvelachtig is, waardoor de wateroverlast bij stortbuien erg groot kan worden.

Méér groen draagt natuurlijk ook bij aan een gezondere lucht en terugdringen van de CO2-uitstoot, maar dat is niet het eerste doel.

Inwoners en ondernemers die een goed plan hebben voor ‘klimaatadaptie’ kunnen bij de gemeente een beroep doen op een potje waarin € 450.000 zit.

Tien procent minder bestrating is een ambitieus plan, dat onder de bevolking op veel sympathie kan rekenen. Veel inwoners vragen zich wel nieuwsgierig af hoe de gemeente dit voor elkaar gaat krijgen.

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, achtergronden en analyses? Vul dan hieronder je naam en e-mail-adres in. Je kunt je elk moment weer afmelden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*