Nieuwe, zeer duurzame plastic woning vanaf €50.000

Het bedrijf Save Plastics heeft in Arnhem een eerste woning gebouwd die bijna helemaal uit 100% gerecyceld plastic bestaat. Ook de overige gebruikte materialen zijn nagenoeg alle duurzaam (circulair).

Door een goede isolatie, prima zonligging, zonnepanelen en nieuwe technologie is de woning zelfvoorzienend.

Het plastic komt uit de omgeving. Normaliter kunnen we er als samenleving niets mee. Daarom wordt het meestal verbrand of geëxporteerd. Een klein deel komt in de oceaan terecht. Het blad Cobouw spreekt van ‘het allerberoerste kunstofafval’. Alleen al daarom is de plastic woning zeer duurzaam.

De prijs

De woning bestaat uit drie geschakelde units van samen 90 m2. De units kunnen worden geschakeld zoals de bewoner wil. En kunnen met een dieplader worden verplaatst.

Zonder inrichting en installaties kost de woning ongeveer 50.000 euro.

Tien bedrijven hebben aan de ontwikkeling van de woning samengewerkt. Architect is het Dierense Architectenbureau Enklaar en Klavers. De overheid heeft subsidie gegeven.

De woning gaat verplaatst worden van het terrein waar het gebouwd is naar een locatie op de grens van Arnhem en Oosterbeek. Directeur Bram Peters gaat er zelf met zijn gezin in wonen.

Save plastics

Het bedrijf Save Plastics maakt al dertig jaar uit plastic-afval producten als bruggen, lichtmasten, vlonders en stijgers.

Het gaat ervan uit dat haar producten levenslang meegaan. Wanneer ze niet meer gebruikt worden, neemt het ze terug. Op deze manier wordt plastic 100% circulair.

Meer weten?

Meer weten over deze eerste plastic woning? Loop er dan eens virtueel doorheen.

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, achtergronden en analyses? Vul dan hieronder je naam en e-mail-adres in. Je kunt je elk moment weer afmelden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*